Het bestuur van de Tibetaanse Mastiff Club (TMC) heeft een advertentie op marktplaats zien staan waarbij een Tibetaanse Mastiff reu ter dekking wordt aangeboden voor allerlei hondenrassen.
Als bestuur hechten we zeer veel waarde aan het zo puur mogelijk houden van ons
Bijzonder ras. Deze koninklijk waardige honden een van de oudste hondenrassen in de wereld zijn heel belangrijk in de Tibetaanse cultuur en een stukje erfgoed van Tibet. De Tibetaanse cultuur en deze honden worden al meer dan genoeg aangetast in Hun puurheid. De TMC stelt daarom aan clubfokkers ras specifieke eisen qua gezondheid en type zowel aan reu als teef om het ras zoveel als mogelijk in zijn oorspronkelijkheid te behouden.
Nog los van het feit dat de TMC voor het behoud van het ras tegen kruising van een Tibetaanse Mastiff met een ander ras is. Is het de vraag of de eigenaar van de moeder hond (niet zijnde een Tibetaanse Mastiff ) zich bewust is van het specifieke karakter van dit ras.
Wij zien het kruisen van verschillende rassen voor het in stand houden van het desbetreffende ras als een slechte ontwikkeling die zich hopelijk niet voortzet.
Bestuur
Tibetaanse Mastiff Club